Voor wie is Barefoot geschikt?

Vorige Artikel 3 van 19 Volgende
  In principe is een Barefoot VPS® zadel super geschikt voor elke ruiter die begaan is met het welzijn van zijn paard en die van mening is dat goede prestaties bereikt worden door een respectvolle samenwerking tussen ruiter en paard zonder lichamelijke of psychische druk en dwangmiddelen.
Voor de meeste ruiters voelt een Barefoot zadel heel anders aan dan een conventioneel boomzadel. Een Barefoot dwingt de ruiter niet in een bepaalde positie. Het is er op ontworpen om de ruiter boven het zwaartepunt van het paard te plaatsen en de communicatie via subtiele signalen mogelijk te maken. 
Alleen ruiters met een goede onafhankelijke zit kunnen echt goede resultaten behalen.  We horen regelmatig dat mensen die voor het eerst Barefoot rijden heel erg moeten wennen. Sommige ruiters hebben nooit een goede onafhankelijke zit aangeleerd en de meer ongedwongen zit van de Barefoots vereist en traint spieren die voorheen niet of nauwelijks gebruikt werden.

Denk er eens over na: geeft je huidige zadel je de vrijheid om een goede onafhankelijke zit en veel ruitergevoel te ontwikkelen? Of duwt het je in een houding die er van buitenaf goed uitziet maar eigenlijk een slecht evenwicht verdoezelt? 

Ruiters die kampen met rugproblemen kunnen vaak (langer) pijnloos rijden met een Barefoot omdat ze op een flexibeler geheel zitten en het paard makkelijker ontspant waardoor het de ruiter comfortabeler laat zitten – en alle bewegingen worden subtieler doorgegeven waardoor de ruggenwervels, tussenwervelschijven en spieren minder schokken op hoeven te vangen. De Barefoot kan er zelfs voor zorgen dat dagelijkse rugpijn sterk afneemt doordat de rugspieren zachtjes los gemasseerd worden door de schommelende bewegingen van het paard die veel soepeler doorgegeven worden.

Voor een beginnende ruiter is een Barefoot ideaal daar het zadel door de pommel (voorboogje) en cantle (achterboogje) een veilig gevoel geeft en het close-contact zitgevoel het makkelijker maakt om de bewegingen van het paard goed aan te leren voelen en goed te leren volgen.

Voor jonge paarden is een Barefoot vaak een prima oplossing - het paard heeft veel "feeling" met de ruiter waardoor het dier gerustgesteld wordt door het gevoel van een ontspannen ruiter op zijn rug en doordat de signalen van de ruiter vloeiender door komen leert het dier makkelijker aanvoelen wat de ruiter wil. Paard en ruiter leren meer als 1 geheel met elkaar samen te werken wanneer er geen harde materialen de communicatie verstoren.

Bovendien zullen jonge paarden veelal flink in bespiering groeien en allerlei vetjes en spekjes verdwijnen waardoor de vorm van rug en schoft nog flink kan gaan veranderen. Een Barefoot groeit en beweegt mee, elke maand, week, dag, uur en elke pas die het paard zet. Je loopt dus niet achter de feiten aan zoals bij een conventioneel zadel dat eens in de zoveel tijd een keer aangepast wordt terwijl het eigenlijk al te krap is geworden voor het beter bespierde paard.

De spieren hebben alle vrijheid om zich te ontwikkelen en het dier krijgt alle vrijheid om de rug te ontspannen en van begin af aan te leren om de ruiter op de juiste manier te dragen.

 

Aanbieding

Mest opraapbak + hark 75cm € 22,10 € 19,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 17-07-2018 - Alles goed ontvangen, dankjewel voor de goede zorgen! Gr Amand lees meer
  • 11-04-2018 - Beste Marcel,

    Ik wou even zeggen dat ik heel blij ben...  lees meer
  • 14-06-2017 - Hoi Marcel. Bedank voor de mooie Kifra pad. Deze past...  lees meer
Plaats een bericht
  • Equixantos
  • Wilde Aecker
  • NML Health
  • Filipa, Natural Balance Hoefsmederij
© 2009 - 2019 equixantosbarefoot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel