F.R.A. keto, kaptoom in zwart leder

Vorige Artikel 20 van 23 Volgende
€ 109,50 (inclusief btw)

De F.R.A. keto is de klassieke kaptoom. De geheel uit leder vervaardige kaptoom beschikt over een in de neusriem geintegreerde ketting waar de ringen hun bevestigingspunt in vinden. . De kaakriem houdt de kaptoom netjes op zijn plaats. Bovendien is naast longeren, rijden met bit of bitloos mogelijk.. De keto is  leverbaar in de maten pony, cob of full.

*uitvoering : geheel leder

*frontriem : geprofileerd

*neusriem : met ringen

*padding : onder de neusriem en in de nek

wordt geleverd zonder teugels

keuze uit bruin of zwart

 

F.R.A.® heeft twee typen kaptomen in haar assortiment , de traditionele uitvoering die met een in de neusriem ingebouwde ketting, het type keto em het type baro zonder de ketting, de zachte kaptoom genoemd. Beide typen zijn vervaardigd uit een 1e kwaliteit indisch leder.

 

historie: In de 17e eeuw reeds was het gebruik van de kaptoom een algemeen goed. Het was de la Guérinière die er in zijn beroemde boek „Ecole de Cavalerie“ reeds uitgebreid overschreef. Ook andere beroemde meesters in de rijkunst uit die tijd predikten en beschreven hetgebruik van de kaptoom.Bouw en ligging: Wanneer we een kaptoom met een bitloos hoofdstel vergelijken, past ze in het F.R.A.® . systeem 3. De neusriem met ogen dient vast aan het paardenhoofd te zijn aangesloten Zo kan hij niet verschuiven en zal de inwerking optimaal zijn. De hoogteligging mag al naar gelang de gevoeligheid van je paard variëren, bij minder gevoelige paarden mag de neusriem laag liggen, echter nooit zo laag dat de luchtwegen worden gehinderd. Een kaptoom heeft geen frontriem, het doel van de kaakriem is om het hoofdstel goed te stabiliseren rond het paardenhoofd waarbij deze de bakstukken vrijhoudt van de ogen. Ook de kaakriem zal dus aanliggen. Aan de middelste ring van de neusriem kan de longe worden bevestigd, aan de buitenste ringen kunnen de teugels of lange lijnen worden verbonden. Gebruik: Voor diepgaand inzicht in specifiek gebruik van de kaptoom kan je oneindig veel literatuur raadplegen. In het algemeen kan een kaptoom uitstekende diensten bieden bij: longeren, bitloosrijden, werken aan de hand, inrijden en corrigeerwerk.

 

© 2009 - 2021 equixantosbarefoot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel